Historiek

Familiebedrijf Decloedt

2022: Overname door Gardec

In mei 2022 tekende Gardec, gevestigd in Zeebrugge en trendsetter in scheepsherstellingen en offshore constructies de overname. Werkhuizen Decloedt vormt de perfecte aanvulling voor de Gardec Group waar ook Brusselle Carral Marine, fabrikant van lieren en stuurmachines deel van uitmaakt. Met dezelfde passie als in de beginjaren staan vandaag Jan en broer Marc Van de Velde aan het roer.

2005: Verhuis Werkplaats

In 1998 kregen we het nieuws dat de gronden aan de Oosteroever een nieuwe bestemming zouden krijgen. Hierbij waren we genoodzaakt de werkplaats te verhuizen. In 2005 verhuist het bedrijf naar de nieuwe locatie op het industrieterrein in Bredene.

1981: Computer gestuurde machines

Door de intrede van Luc is ‘Decloedt’ in korte tijd op de kar gesprongen van de computer gestuurde en moderne machines. Hij heeft dan ook de aanzet gegeven tot het modern bedrijf dat Werkhuizen Decloedt op vandaag is geworden. In de daaropvolgende jaren zijn de broers Marc en Jan Van de Velde, ook zonen van Lucienne Decloedt de zaak komen vervoegen.

1948: Ontstaan bvba Werkhuizen C. Decloedt

Na WO II werd bvba Werkhuizen C. Decloedt opgericht en waren de activiteiten gericht op onderhoud en herstel van motoren en installaties, voornamelijk visserijschepen. Zoon Roland was erbij gekomen. Na de terugval in het aantal visserijschepen schakelde het bedrijf om naar de productie van onderdelen, ook voor industrie en landbouw. In 1952 is Camiel Decloedt gestorven en werd de zaak verder gezet door Roland. In 1960 is Roland gestorven op 35 jarige leeftijd. De firma is dan een 20 tal jaar bestuurd door een algemeen directeur.

1942: De eerste 2 oorlogsjaren

Tijdens de eerste 2 oorlogsjaren was er helemaal geen activiteit. Vanaf 1942 begon de werkplaats opnieuw stukken te draaien.

1933: Opgericht door Camiel Decloedt

Camiel Decloedt deed na zijn uren draaiwerk bij hem thuis, daar is de basis van werkhuizen Decloedt ontstaan. Daarnaast werkte hij nog bij Valcke, een gerenommeerd bedrijf voor scheepsherstellingen. Werkhuizen Decloedt startte als een draaierij voor scheepsstukken. Na verloop van tijd dwong er zich een verhuis op, het werk nam toe en de firma vestigde zich op de Oosteroever.

Missie/ visie

Hierom draait het bij ons!

Missie

Klantgerichtheid, meedenken met de klant en een hoge standaard stellen voor service en kwaliteit vormen de solide basis voor continuïteit van onze onderneming.

Van enkelvoudige stukken of prototypes tot kleine reeksen, alles wordt gemaakt volgens het plan of naar het model van de klant.

Enkelvoudige stukken betekenen meer gevarieerd werk voor de medewerkers, die de stukken van a tot z afwerken. Ze doen daarbij ervaring op met verschillende staalsoorten en gereedschappen.

Werktevredenheid is voor ons alles.

In lijn met de rol die Gardec als moederfirma en Brusselle als zusterfirma wensen te vervullen, stelt ook Werkhuizen Decloedt alles in het werk om een eerste klas service te bieden aan haar klanten, met trots voor het geleverde product en service.

Een sterk staaltje verspanning leveren aan een goede prijs.

Visie

Werkhuizen Decloedt wil steeds dienst doen als betrouwbare toeleverancier van draai-, frees- en laswerk en verder uitgroeien tot het beproefde verlengstuk van elke productielijn.

Met onze flexibele en betrokken instelling maken we het verschil voor de klant en worden we als partner aanbevolen voor de productie van componenten in nieuwe machines.

Expertise

Kwaliteit staat bovenaan

Kwaliteit en certificatie

Er worden strenge kwaliteitsnormen gehanteerd doorheen de processen en bewerkingen. Complete deelproducten kunnen worden voorzien van een meetcertificaat op vraag van de klant.

Op vraag van de klant zal het product met 3.1 certificaat voor het gebruikte materiaal worden geleverd en als vereist omwille van de toepassing kan 3.2 certificatie van het materiaal worden bekomen.

Jouw oplossing voor enkelstuks en kleine series.

Gardec Group

Trendsetter in scheepsherstellingen

Over Gardec

Oorspronkelijk begonnen als dieselservice bedrijf, is Gardec uitgegroeid tot de grootste scheepswerf aan de Belgische kust. Met een groot team van ervaren medewerkers bieden we een volledig dienstenpakket aan op het vlak van scheepsherstelling, scheepsonderhoud en de fabricage en installatie van maritieme offshore en onshore constructies.

Gardec is de referentie voor alles wat te maken heeft met laswerken, mechanisch onderhoud, refit en vernieuwen van schepen, droogzettingen van schepen, machineren, kraanverhuur, RVS en alu constructie en nog zoveel meer …

Werkhuizen Decloedt ft. Gardec

Gardec is gaandeweg uitgegroeid tot de grootste scheepswerf aan de Belgische kust, wat mogelijk is geweest dankzij een uitgebreid dienstenpakket, met scheepsherstelling en –onderhoud, en productie en installatie van maritieme offshore- en onshore-constructies. Met Werkhuizen Decloedt komt daarbij de productie van componenten voor nieuwe machines.

Met de overname verbreedt Gardec zijn aanbod, capaciteit en expertise.

Brusselle winches & steering gear

Brusselle maakt sinds 2014 deel uit van de Gardec Group en is sinds 1929 de betrouwbare partner voor scheepswerven, reders en havenbedrijven wereldwijd die nood hebben aan robuuste, middelgrote tot grote lieren en hydraulische stuurmachines. Nieuwe op maat gemaakte machines net als revisie en service werkzaamheden behoren tot de activiteiten van Brusselle Carral Marine NV (BCM NV).

Al sinds vele jaren rekent Brusselle voor het draaiwerk van vele machine onderdelen op de expertise en ervaring van Werkhuizen Decloedt.

Brusselle werkt met een ervaren team van ingenieurs en mechaniekers, aangevuld met jonge beloftes die er dagdagelijks naar streven om het “Brusselle” label eer aan te doen in ontwerp, productie en service.